Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - PIPELIFE continua procesul de restructurare a activitatii internationale
PIPELIFE continua procesul de restructurare a activitatii internationale
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 29 Mai 2018 07:10
In 2017, producatorul austriac de materiale si sisteme pentru constructii Wienerberger a continuat procesul de restructurare a companiei Pipelife, furnizor de conducte din material plastic. In cadrul optimizarii portofoliului, masurile au inclus inclusiv inchiderea unei unitati de productie din Franta, precum si consolidarea altor fabrici, in vederea concentrarii activitatii asupra productiei de sisteme premium. Drept consecinta, numarul de salariati ai companiei s-a redus cu 3,3%, ajungand la 2.625 de persoane la finele anului trecut (fata de 2.714 in decembrie 2016).
Rezultatele financiare ale Pipelife sunt incluse in raportarile diviziei Pipes & Pavers Europe (Tubulatura si Pavele Europa), ce cuprinde, de asemenea, segmentul de tubulatura ceramica (Steinzeug-Keramo) si pe cel de pavele si sisteme de pavaj (Semmelrock). In 2017, aceasta divizie a inregistrat venituri totale ce au depasit usor pragul de un miliard de euro, fiind in crestere cu 3% fata de nivelul din 2016.
Anul trecut, Pipelife a instalat, in total, 648.000 km de tevi la nivel mondial. Produsele nou-introduse in portofoliul companiei au reprezentat, in 2017, peste 19% din totalul vanzarilor.
Din punct de vedere structural, circa 43% din vanzarile realizate de Pipelife anul trecut au reprezentat produse utilizate la proiecte civile (tubulatura pentru retelele de canalizare, irigatii, drenaj), 31% - la utilitati (presiunea apei, protectia cablurilor, retele de gaze), 22% la cladiri (conducte electrice, pentru instalatii HVAC), iar 4% din sistemele livrate au ajuns pe santierele unor proiecte speciale - industriale (conducte de diametre si lungimi foarte mari).
Printre proiectele de referinta in care s-a implicat Pipelife in 2017 se afla livrarea a circa 400 de metri de conducte cu lungime si diametru foarte mare pentru canalul care traverseaza trecatoarea Bosfor, intre Norvegia si Odessa. Pipelife a livrat conducte cu diametrul de 2.000 mm si o grosime a peretelui tevilor de 66 mm. Tot anul trecut, compania a ealizat sistemul de management al apelor pluviale la aeroportul Modlin Mazovia din Varsovia. S-au utilizat 19.800 de bucati de conducte de tip stormbox, din gama Raineo. De asemenea, Pipelife a livrat si instalat si tevile pentru sistemul de incalzire in pardoseala cu care a fost echipata cladirea Sarajevo City Center (in Bosnia-Hertegovina). S-au instalat 220.000 de metri de conducte si fitinguri Pex-Alu-Pex.
In prezent, Pipelife este unul dintre liderii globali in domeniul productiei de conducte din material plastic, avand subsidiare in 28 de tari din Europa si in SUA. In tara noastra, compania este activa prin compania Pipelife Romania, cu vanzari anuale de circa 4 milioane de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
quadratum
strabag nivel 1
MAKITA
ness project
noark
rigips
CDS
ERBASU CONSTRUCT
siniat
Acvatot 2019
Ubitech
EDIT-Structural
concelex
theda mar
viarom

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander