Agenda Constructiilor
Luni, 19 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - RWEA continua reconversie profesionala a angajatilor din toate zonele miniere
RWEA continua reconversie profesionala a angajatilor din toate zonele miniere Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 09 Mar 2021 11:47
Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (Romanian Wind Energy Association - RWEA) continua programul privind reconversia profesionala a personalului angajat din zonele miniere si alte zone aflate in plina tranzitie energetica, prin proiectul pilot initiat in urma cu doi ani, RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie.
Astfel, RWEA si companiile membre au initiat o campanie de centralizare a resurselor umane active la nivel national in domeniul energiei din surse regenerabile, analiza urmand sa indice atat numarul angajatilor actuali din domeniu, cat si necesarul preconizat a fi utilizat pentru viitoarele proiecte si competentele profesionale necesare.
Rezultatele vor fi corelate cu analiza angajatilor din sectorul minier, pentru a identifica decalajul de competente ale minerilor in comparatie cu cele ale tehnicienilor din industria regenerabilelor.
Prin urmare, procesul de reconversie profesionala din cadrul RenewAcad va putea fi derulat conform cerintelor angajatorilor din domeniu si pornind de la o mai buna cunoastere a situatiei cursantilor.
RWEA, ca promotor al tranzitiei energetice, se implica activ in crearea de noi locuri de munca, in domeniul regenerabilelor si al distributiei de energie electrica, pentru absorbtia personalului minier si a tinerilor absolventi de facultati tehnice, cat si a altor locuitori din zonele aflate in tranzitie energetica.
RWEA, CEZ si RESS (Renewable Schools of Skills) au initiat acest proiect de formare profesionala in 2019, intr-un parteneriat cu Ministerul Energiei si alti actori interesati din bazinele miniere.
Centrul RESS din Constanta va fi replicat in Valea Jiului si incepand cu luna Iulie a acestui an va instrui, la standarde internationale, peste 400 de persoane pe an. RESS pregateste anual peste 3000 de persoane care asigura acum mentenanta si service-ul la multe din capacitatile eoliene instalate, dar si pentru alte proiecte din afara tarii, dezvoltand astfel un nou concept - “Navigatorii Eolieni”.
In Romania s-au instalat 3000 MW in energia eoliana si 1400 MW in energia fotovoltaica, asigurand peste 13% din productia totala de energie electrica in anul 2019. Energia din surse regenerabile are o pondere importanta in mixul energetic romanesc, iar numarul angajatilor a crescut considerabil in ultimii 10 ani, acestia atingand o maturitate profesionala si o experienta dovedita in dezvoltarea, operarea si mentenanta parcurilor eoliene si fotovoltaice existente.
In prezent sunt in dezvoltare noi capacitati care sa asigure, in continuare, un mix echilibrat national si indeplinirea tintelor asumate de Romania pentru consumul de energie electrica din surse regenerabile.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLASTALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
hilti
cv water 2021
rigips
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
strabag nivel 1
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere