Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Dragos Popa, RB: Cererea de materiale de constructii va reveni puternic din 2022
Dragos Popa, RB: Cererea de materiale de constructii va reveni puternic din 2022
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 18 Mar 2021 18:33
"Sectorul de constructii din Romania si, implicit, piata materialelor de constructii, a evoluat excelent in acest context pandemic. Daca ne uitam la nivelul valorii pietei materialelor de constructii, vedem ca, comparativ cu o crestere anuala medie de 9% in perioada 2016-2019, in anul trecut, anul pandemic, sectorul a inregistrat chiar o crestere mai accelerata a acestei piete, cu aproximativ 10%. In mod cert, a fost un an excelent pentru piata materialelor de constructii.
Pentru 2021, prognoza companiei noastre de consultanta, Roland Berger, este de un optimism moderat. Vedem, intr-adevar, o usoara decelerare, un respiro, pe piata de materiale in 2021. Practic, pe termen scurt, exista o precautie in special in zona constructiilor private, pe anumite proiecte, mai ales pe zona de office, dar si de rezidential si aceasta se traduce in cifre cu o evolutie valorica a pietei undeva la +4%. Dar aceasta majorare noi o vedem mai mult ca urmare a cresterii preturilor, care inseamna o translatare a costurilor materiilor prime in preturile materialelor.
Din punct de vedere al volumelor, anul acesta vedem o stagnare sau poate chiar o usoara scadere, dar apoi, din 2022 pe fondul revenirii si la nivel macroeconomic, consideram ca tot ce inseamna partea de oferta, dar si de cerere pe piata de materiale de constructii, si fundamente ale cererii, indica, in continuare, o crestere accelerata, undeva la o medie anuala de +9%", a declarat Dragos Popa, Senior Project Manager in cadrul Roland Berger.
Specialistul a participat la videoconferinta EURO-Constructii, ce a avut loc pe 18 martie 2021.
Cea de-a patra editie a seriei de video-conferinte EURO-Constructii, si prima din acest an, organizata de publicatia Agenda Constructiilor, a avut ca tema centrala de discutie "Analiza si prognoza pe piata de constructii si domeniile conexe, in intervalul 2021-2023".
Inregistrarea video-conferintei poate fi urmarita aici!
Un interviu pe larg cu Dragos Popa, referitor la potentialul de dezvoltare a pietei materialelor de constructii, poate fi citit aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
viarom
rigips
Acvatot 2019
theda mar
noark
MAKITA
leviatan
FRONTALE
concelex
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander