Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - HAFELE estimeaza vanzari in crestere cu 5% si o pondere a exportului de peste 80%
HAFELE estimeaza vanzari in crestere cu 5% si o pondere a exportului de peste 80%
Producatori & Furnizori Publicat de Cosmin Dincu 22 Iul 2019 06:37
Anul 2018 a fost profitabil pentru grupul Hafele - Germania, care a reusit sa realizeze o cifra de afaceri de 1,39 miliarde euro, comparativ cu 1,37 miliarde euro in precedentele 12 luni. Interesant de mentionat este faptul ca peste 80% din incasari au provenit din livrari pe pietele externe, inclusiv in Romania, ceea ce reprezinta o crestere de 1,6%. Daca se ajusteaza cu efectele ratei de schimb dintre euro si monedele locale, vanzarile din afara granitelor Germaniei au sporit cu +5,6%. Managementul corporatiei este satisfacut de aceste rezultate, in conditiile in care mediul de afaceri ramane provocator.
Alte informatii date publicitatii atesta faptul ca furnizorul de sisteme de feronerie, sisteme de control al accesului si elemeente de iluminat cu LED, cu sediul central in localitatea Nagold din landul Baden-W├╝rttemberg (Germania), integreaza peste 7.800 de angajati si coordoneaza activitatea a 37 de subsidiare, precum si a numeroase reprezentante de vanzari la nivel global. Un aspect esential al istoriei de peste 90 de ani a companiei este constituit de apropierea de clienti, printr-o orientare explicita catre acordarea unor servicii de inalta calitate si promovarea unui porfofoliu extins de solutii si sisteme, care sa vina in intampinarea celor mai exigente solicitari. Progresul raportat pentru 2018 a fost generat inclusiv de activitatea la export a celor 37 de subsidiare, care a generat un avans de +2,3% al incasarilor, situat mult peste rata de majorare a rulajului companiei-mama si celor cinci firme producatoare, ce s-a situat la +0,4% (inclusiv ca urmare a activitatilor de export direct). Din punct de vedere al integrarii noilor produse, cel mai bine au fost primite sistemele LED marca Loox, ce fac parte din oferta Hafele dupa achizitia si preluarea cu succes a companiei specializate in iluminat Nimbus, un pionier al industriei germane de profil.
Pe termen scurt, evaluarile sunt pozitive, expertii financiari ai grupului mizand si in 2019 pe o consolidare a exporturilor, in contextul in care se vor efectua investitii de 73 milioane de euro in dezvoltarea pietelor, logistica, sisteme IT si, evident, in productie. Totusi, Sibylle Thierer, Managing Director al Hafele, este prudenta si subliniaza ca vanzarile nete din 2019 nu vor creste cu mai mult de 5%, deoarece exista riscuri date de volatilitatea cursului de schimb, incertitudini pe piata globala a bunurilor de folosinta indelungata, multe tari si chiar regiuni fiind inca instabile politic sau marcate de grave turbulente sociale etc.
In tara noastra, Hafele Romania raporteaza o cifra de afaceri de aproximativ 43,2 milioane de lei in 2018, in ultimul timp fiind inregistrata o consolidare destul de puternica a rezultatelor financiare. Pe segmentul de feronerie arhitecturala (in principal, sisteme si accesorii pentru usi), portofoliul de produse include peste 20.000 de repere, compania asigurand partenerilor servicii profesionale de consultanta tehnica.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
CDS
siniat
quadratum
noark
strabag nivel 1
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
concelex
Acvatot 2019
rigips
MAKITA
ness project
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander