Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - BASF: De la concept la terasa verde: acoperisurile pe baza de Neopor
BASF: De la concept la terasa verde: acoperisurile pe baza de Neopor
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 23 Oct 2017 08:00
Complexul de birouri D105 a fost inaugurat de BASF in Ludwigshafen, Germania, in vara anului trecut. Ansamblul nu fost construit doar pentru a prezenta o serie de materiale si tehnologii BASF care au redefinit pe piata constructiilor conceptul de confort, izolatie termica si costuri reduse de intretinere. Complexul D105 reflecta, de asemenea, aspiratia companiei de a contribui la un viitor durabil, aspiratie care, datorita evolutiei tehnologiei, devine tangibila.
 
Patru argumente pentru Neopor®
Factorii economici, sociali si de mediu sunt complementari atunci cand vorbim de construirea unei cladiri verzi. In fond pentru un investitor aceste aspecte ghideaza decizia de a finanta sau nu o cladire.
Unul dintre elementele care au atras atentia specialistilor in domeniu este acoperisul de tip terasa al cladirii, acoperis care are la baza un material izolant ce incorporeaza Neopor® - o materie prima dezvoltata si produsa de BASF. De ce ar fi Neopor diferit de alte materiale folosite in izolarea cladirilor si de ce a fost ales in cazul acestui proiect arhitectonic?
 
Intai de toate, materialul asigura un nivel de izolare mai ridicat decat placile conventionale de polistiren. Datorita cerintelor energetice ridicate ale cladirii (un numar mare de birouri care necesita incalzire, ventilare, etc.) era fundamental ca nivelul de conductivitate termica sa fie redus, pentru a minimiza atat costurile de functionare, cat si emisiile de CO2.
 
• In medie, a fost montata o izolatie de 200 mm
• Au fost asezate doua straturi de placi izolante
 
Primul pas consta in aplicarea unui strat format din placi izolante din Neopor® pentru acoperisuri de tip terasa, cu grosimea de 140 mm si cu margini de tip shiplap de jur imprejur ce le permite sa se imbine perfect.
Al doilea pas consta in asezarea si fixarea componentelor usoare, dar cu capacitate portanta ridicata, din Neopor® pe placile izolante. Componentele inclinate inlocuiesc utilizarea betonului greu pentru pante. Scurgerea apei de pe suprafata poate fi proiectata si realizata cu ajutorul acestor componente inclinate.
De retinut
Conform normelor, chiar si acoperisurile de tip terasa trebuie construite cu o panta de cel putin 2%. In caz contrar, sunt necesare masuri speciale pentru etansarea permanenta a acoperisului.
Placile izolante inclinate din Neopor® pot fi furnizate direct cu panta dorita si reprezinta, prin urmare, o alternativa foarte rentabila pentru obtinerea acesteia.
Avantajele-cheie ale componentelor inclinate din Neopor®
Sumarizand cele mai importante avantaje ale acestor componente, subliniem pe de o parte greutatea considerabil mai redusa in comparatie cu straturile inclinate din beton, sapele sau alte materiale izolante foarte grele, iar pe de alta parte - timpul redus de montare, deoarece izolatia inclinata si cea termica pot fi aplicate printr-un singur proces.
 
A fost adaugata o membrana aplicata la rece ca strat special pentru separarea componentelor inclinate, deasupra careia a fost turnata o membrana bituminoasa.
Rezultatul
Un peisaj de acoperis cu mult spatiu verde. Multe milioane de m2 de acoperisuri plate pot fi transformate in noi spatii de locuit si in zone de agrement.
 
Polistirenul grafitat Neopor® inglobeaza atat avantajele solutiilor clasice de izolatie, precum Styropor®, cat si beneficii noi, care l-au consacrat in topul materialelor izolatoare inca din 1998: termoeficienta cu pana la 20% mai mare, cost-eficienta si profil eco dovedite, durabilitate si un grad extrem de redus de absorbtie a apei, precum si usurinta la procesare si manipulare”, subliniaza Luminita Andries, Commercial Manager EPS pentru Europa de Est in cadrul BASF Romania.
 
Pentru informatii suplimentare, www.basf.ro
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMman and machineVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
FRONTALE
theda mar
Ubitech
rigips
MAKITA
leviatan
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
viarom
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
BALTIC
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica