Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - DOKA: Instrumentele digitale, folosite tot mai mult de sectorul constructiilor
DOKA: Instrumentele digitale, folosite tot mai mult de sectorul constructiilor
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 22 Nov 2019 06:36
Piata sistemelor de cofrare a urmat, in 2019, trendul general de crestere din domeniul constructiilor, valoarea acesteia urmand a depasi 250 de milioane de lei pana la finele anului in curs, conform estimarilor Doka Romania, furnizor de sisteme de cofrare si echipamente pentru santier, si parte a grupului austriac Umdasch. 
"O pondere semnificativa din cifra de afaceri a sectorului o au vanzarile de cofraje, ceea ce denota, pe de o parte, putere de cumparare din partea firmelor de constructii si, pe de alta parte, existenta in continuare a cererii pentru executia de lucrari. Raportata la valoarea industriei constructiilor, piata sistemelor de cofrare are o cota mica, dar, cu toate acestea, cofrajele reprezinta unul din factorii principali in obtinerea unor structuri de calitate, intrucat acestea pot determina calitatea suprafetei betonului si pot influenta productivitatea/ eficienta executiei. In acest sens, am observat o constientizare tot mai mare a importantei si influentei pe care sistemele de cofrare o au in procesul de constructie", a declarat George Cristian Gheorghe, Head of Sales, Doka Romania.
In 2020, compania va continua procesul de extindere a sediului din Cluj-Napoca, precum si reorganizarea si eficientizarea celui din Bucuresti. Tot anul viitor, Doka are programata lansarea myDoka - platforma online de gestionare a materialului Doka de pe santier. "Clientul va avea acces in timp real la toate datele referitoare la materialul din santierul sau: stocuri, avize de livrare, facturi si alte informatii specifice. Acest lucru va aduce mai multa transparenta in ceea ce priveste relatia noastra cu clientii, dar si o urmarire mult mai usoara si rapida a situatiei in orice moment. La nivel global exista doua mari trenduri in constructii: spre cresterea sigurantei si ergonomiei in lucru, dar si spre digitalizarea proceselor operationale. myDoka reprezinta doar primul pas al Doka spre inevitabila digitalizare a proceselor", a precizat George Cristian Gheorghe.
Pentru a-si reconfirma statutul de lider in domeniul inovatiilor pe piata sistemelor de cofrare, la nivel de grup, pe langa inovatiile aduse sistemelor de cofrare, Doka a inceput deja dezvoltarea serviciilor sale si imbunatatirea proceselor de executie prin digitalizare. Printre acestea se afla aplicatiile de realitate augmentata (www.doka.com/ar), de cofrare rapida - direct de pe telefon, precum si platformele de optimizare si imbunatatire a calitatii proceselor de executie, precum Doka Contakt® si DokaXact®. Detalii despre toate aceste instrumente ce imbunatatesc productivitatea in procesele de executie a proiectelor de constructii, sunt disponibile la www.doka.com
***
Activa de 20 de ani pe piata constructiilor din Romania, Doka a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 54,8 milioane de lei, dupa o crestere de 40,8% fata de nivelul anului anterior. Pentru 2019, conducerea companiei estimeaza o majorare de 10%-15%. In prezent, Doka Romania are in curs de relocare si extindere sediul din Cluj-Napoca, ca urmare a cresterii volumului de activitate din zona de vest a tarii.
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
strabag nivel 1
EDIT-Structural
BogArt
konsent
rigips
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
noark
MAKITA
concelex
quadratum
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
siniat
CDS
viarom
SSAB
Ubitech
ness project

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander