Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - PSC: Cel putin 70% din santiere functioneaza; constructorii nu vor somaj tehnic
PSC: Cel putin 70% din santiere functioneaza; constructorii nu vor somaj tehnic
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 30 Mar 2020 14:32
Cele mai multe santiere de constructii raman deschise, cele mai multe companii din domeniu preferand sa lucreze, in continuare, in detrimentul somajului tehnic, a declarat Razvan Niculescu Aron, reprezentant al Patronatului Societatilor din Constructii (PSC), intr-un interviu acordat RFI Romania.
"Din ce avem noi informatii de la membrii nostri, 70% spre 80% functioneaza. Este adevarat ca avem si o multime de semnale din teren ca sunt anumite autoritati care vor sa isi suspende contractele. Invitam si pe acesta cale la responsabilitate. Atat timp cat santierele pot continua si nu afecteaza in vreun fel autoritatile locale, parerea noastra este sa continue. Costurile de reluare a activitatii sunt mari. Costurile de punere in siguranta a lucrarii sunt iarasi mari. Daca toate lucrurile astes vor putea fi evitate, vor fi evitate. Daca factorii de decizie, aceasta celula de criza care s-a instituit, va decide (inchiderea santierelor) la un moment dat, evident ca vom suspenda. Dar pana atunci, cat si dupa aceea, invit la responsabilitate toate autoritatile locale. Speram ca si partenerii privati ai companiilor cu care lucram sa manifeste aceeasi dorinta si aceeasi intelegere. Orice s-ar intampla, indiferent cum evolueaza lucrurile, cel mai important este ca organismul economic sa functioneze mai cu frana, dar sa functioneze normal. Interesul este sa fim activi", a declarat Razvan Nicolescu Aron.
Reprezentantul PSC a mai precizat ca sectorul de constructii este afectat de pandemia de coronavirus prin intermediul oamenilor, a modului in care sunt afectati acestia, si ca organizatia pe care o reprezinta se afla in dialog permanent cu autoritatile pentru a identifica solutiile cele mai potrivite pentru sectorul de constructii.
Pentru a asculta interviul integral cu Razvan Niculescu Aron de pe RFI Romania, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMC4E FORUMACADTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere