Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - BILKA: Afaceri de 1,1 miliarde lei in 2021 si investitii de 10 milioane euro in 2022
BILKA: Afaceri de 1,1 miliarde lei in 2021 si investitii de 10 milioane euro in 2022
Hale & Structuri metalice Publicat de Stelian DINCA 26 Ian 2022 11:53
Afacerile BILKA, liderul pietei de acoperisuri, au trecut in 2021 pragul de 1.1 miliarde lei, (225 milioane de euro), dupa o crestere cu 40% fata de anul anterior, cand a inregistrat afaceri de 795 milioane lei.
„Bilka a incheiat 2021 cu o cifra de afaceri de 1.1 mld. lei, in crestere cu 40% fata de anul anterior si peste obiectivul stabilit la inceputul lui 2021. Anul trecut a fost de departe unul dintre cei mai performanti ani pentru Bilka, dar in acelasi timp si anul cu cele mai multe provocari. Schimbarile pe care le-a adus criza provocata de pandemie in economie si societate, s-au reflectat pe tot parcursul anului trecut si in activitatea noastra curenta. Investitiile amanate de consumatori in 2020 si faptul ca dupa primul an de pandemie am invatat sa traim in contextul actual, au facut ca oamenii sa isi reia cursul normal al vietii si implicit investitiile amanate, ceea ce a dus la o crestere majora a cererii in piata de acoperisuri. Crestere a adus o noua provocare pentru noi, si anume gestionarea problemelor aparute pe lanturile logistice de aprovizionare la care s-au adaugat majorarile preturilor la materiile prime. Astfel ca 2021 a fost un an in care focusul a fost mai mult ca niciodata pe maximizarea a tot ceea cea am investit in cei 15 ani de activitate, atat din punct de vedere business cat si know-how. Acum, odata cu incheierea anului, rezultatele financiare confirma efortul exceptional facut de echipa noastra de-a lungul timpului, nu doar pe parcursul anului trecut ”, a declarat Horatiu Tepes, CEO Bilka.
Compania si-a propus pentru anul in curs o crestere a afacerilor de 20%, obiectiv ce va fi atins in functie de evolutia climatului macroeconomic si politic din acest an.
„Pentru 2022 previziunile noastre sunt pozitive, motiv pentru care ne-am bugetat o crestere a afacerilor de 20%. Avem speranta ca anul acesta impactul pandemiei se va diminua si vom vedea un impact pozitiv in economie. Chiar si asa, vom avea in fiecare industrie provocari punctuale pe care suntem pregatiti sa le gestionam. Pentru noi, mai importanta decat evolutia afacerilor de anul acesta, ramane perspectiva pe care o avem pentru urmatorii ani, in actualul context de dezvoltare si de investitii. De asemenea, este important sa fructificam ceea ce ultimii doi ani ne-a invatat, si anume, sa fim premanent atenti la cresterea flexibilitatii businessului, a eficientei si cresterea gradului de digitalizare. Situatii de criza au mai fost si sigur vom mai avea. Este important ca din orice situatie sa invatam si lectiile bune, si sa nu le uitam pana la urmatoarea perioada dificila“, a precizat Horatiu Tepes, CEO Bilka.
 
2022 aduce o noua fabrica
Compania va continua in mod sustinut planul de extindere si investitii, la nivel local, in timp ce la nivel regional analizeaza piete din tarile apropiate, unde modelul de business ar putea fi replicat in urmatorii ani.
Bugetul de investitii al Bilka pentru anul acesta se ridica la 10 milioane euro, iar una dintre cele mai importante investitii este noua fabrica de panouri termoizolante si profile industriale, care urmeaza sa fie data in functiune, in etape, pana la finalul anului 2022. In prezent productia pentru produsele cu destinatie industrial, reprezinta 20% din cifra de afaceri a companiei, restul de 80% fiind produsele pentru sectorul rezidential.
„Suntem bucurosi ca, dupa patru ani de investitii care s-au ridicat la 30 milioane de euro, suntem aproape de momentul punerii in functiune a fabricii de panouri termoizolante si profile industriale. Este o zona de business foarte importanta pentru noi, care in urmatorii ani va duce la o crestere exponentiala a companiei. Optimismul noastru se bazeaza pe nevoia de acoperisuri metalice in Romania care este in continua crestere, pe cresterea constructiilor din sectorul industrial, dar si pe potentialul identificat in tarile in care exportam produsele noastre“ a precizat Horatiu Tepes.
Pentru anul acesta, Bilka mai vizeaza investitii si in extinderea capacitatilor de productie pentru divizia de acoperisuri, pentru produsele deja existente in portofoliu, analizand si oportunitatea de a-si creste gama de produse.
 
Bilka aniverseaza 15 ani de activitate
BILKA, liderul pietei de acoperisuri a fost infiintata in 2007, iar anul acesta implineste 15 ani de activitate. In cei 15 ani de activitate, Bilka a crescut de la doar 7 la peste 600 de angajati cati are in prezent si a realizat investitii de peste 60 milioane euro. Investitii care au facut ca Bilka sa fie cea mai mare fabrica de acoperisuri din Estul Europei.
BILKA isi vinde produsele la nivelul intregii tari si la export, prin intermediul a peste 500 dealeri stabili. Produsele BILKA ajung la export in tari precum Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania, Polonia, Slovacia, Olanda, Austria, Irlanda sau Ucraina.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
MAKITA
ness project
ERBASU CONSTRUCT
noark
viarom
leviatan
strabag nivel 1
rigips
EDIT-Structural
CDS
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
concelex
Ubitech
Acvatot 2019
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander