Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
PAGINA PERSONALIZATA


FENE GRUP SA

FENE GRUP SA

Adresa: Str. Grigore Ureche nr. 1-3, Bl. Walter Maracineanu, Iasi, Judet Iasi
Telefon: 0232/277.806
Fax: 0232/277.807
E-mail: secretariat@fene.ro
Web site: www.fene.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii
Descriere activitate
Atrepriza generala, constructii, amenajari.
Prezentare companie/institutie
FENE GRUP: Strategie de investitii axata pe trei directii de actiune
 
Avand in vedere nivelul redus al investitiilor publice in domeniul infrastructurii si reticenta dezvoltatorilor privati in alocarea resurselor pentru implementarea unor proiecte noi - aspecte cumulate cu intarzieri in plata creantelor - anul 2011 a fost considerat unul dificil pentru agentii economici din sectorul de constructii. Cu toate acestea, activitatea societatii Fene Grup SA (din Iasi), in domeniul lucrarilor de constructii rezidentiale si nerezidentiale, a fost caracterizata prin stabilitate si dezvoltare continua. Acest aspect se reflecta inclusiv prin ascensiunea companiei pe primul loc in Topul Firmelor Iesene - la categoria specifica, in functie de marime -, conform clasamentului realizat de Camera de Comert si Industrie Iasi.
 
Bogdan Damian
Functia/Firma: director, Fene Grup SA;
Experienta profesionala: 15 ani in domeniul constructiilor.
 
- Care sunt principalele directii de actiune pe termen scurt?
- Pentru intervalul urmator ne-am propus mentinerea la acelasi nivel a indicatorilor economici si financiari. In acelasi timp, avem in vedere demararea unor actiuni concrete in vederea recuperarii creantelor, din care 15% vor proveni de la institutiile de stat cu care am derulat parteneriate, in timp ce 85% din valoarea totala reprezinta suma datorata de beneficiarii privati pentru care am prestat servicii specifice. Societatea noastra se afla intr-un proces de informare permanenta cu privire la oportunitatile ce pot aparea pe piata de profil, astfel incat sa putem materializa sansele oferite de modificarile din directivele europene, in special pe cele ce vizeaza programele de reabilitare termica si introducerea in legislatia autohtona a obligativitatii prezentarii certificatului de performanta energetica a cladirilor, in cazul efectuarii tranzactiilor imobiliare sau al edificarii unor imobile noi.
- Cum se structureaza strategia de investitii a societatii?
- In pofida impactului negativ al conditiilor economice asupra segmentului autohton de constructii, echipa de conducere a societatii a conturat, pentru perioada urmatoare, o strategie de investitii ce prevede dezvoltarea pe trei directii de actiune. Una dintre componente prevede efectuarea unor investitii in echipamente moderne de tehnologia informatiei, necesare realizarii unor lucrari competitive in cadrul operatiunilor de proiectare si inginerie. Totodata, se are in vedere modernizarea activitatii de productie si gestionarea optima a resurselor tehnologice, prin achizitia de echipamente noi care sa mareasca productivitatea muncii, cu efecte pozitive directe asupra calitatii lucrarilor realizate, dar si abordarea altor categorii de proiecte. De asemenea, ne-am planificat derularea unor actiuni de pregatire, instruire si perfectionare a angajatilor, prin participarea acestora la cursuri de dezvoltare profesionala si personala, concomitent cu implementarea unor programe performante de management al activitatii de constructii.
- Cum credeti ca poate fi revigorat sectorul de constructii?
- Piata interna de constructii se confrunta, in continuare, cu probleme generate de lipsa lichiditatilor, de diminuarea numarului de investitii sau de dimensiunile reduse ale obiectivelor, iar deficientele din cadrul procesului de creditare constituie o bariera suplimentara. Cu toate acestea, sunt disponibile inca o serie de masuri, instrumente, directii de actiune si strategii ce pot contribui la depasirea dificultatilor, dintre acestea facand parte buna gestionare a problemelor, implementarea unui plan de afaceri in vederea cresterii gradului de fidelitate a clientilor etc. Totodata, un rol important in acest sens ar trebui sa-l ocupe promovarea unor proiecte viabile, prin care sa fie accesate cat mai multe investitii finantate din surse nerambursabile.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia octombrie 2012)

Produse & tehnologii

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKgamma_2021TERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
hilti
hidroplasto
Acvatot 2019
cv water 2021
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere