Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Mai 2021
 
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - BERD va sprijini financiar constructia autostrazilor Sibiu-Pitesti si Ploiesti-Brasov
BERD va sprijini financiar constructia autostrazilor Sibiu-Pitesti si Ploiesti-Brasov
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 22 Iul 2020 16:25
Ministerul Transporturilor si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au semnat un memorandum de intelegere prin care institutia financiara va sprijini statul roman in constructia autostrazilor Sibiu-Pitesti si Ploiesti-Brasov, urmand sa recupereze banii in momentul in care acestia vor veni de la Uniunea Europeana, a declarat ministrul transporturilor, Lucian Bode.
"In urma cu cateva zile, Ministerul Transporturilor a semnat un Memorandum de Intelegere cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, prin care ne asumam trei obiective. Unu: un imprumut-punte pentru realizarea autostrazii Sibiu-Pitesti, doi: capital de lucru pentru Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si trei, foarte important, asistenta tehnica pentru construirea, procurarea si operarea autostrazii Ploiesti-Brasov. Avem astfel un partener care ne garanteaza ca acest obiectiv va fi finalizat. BERD se va implica atat in etapa de revizuire a documentatiei, cat si de finantare a executiei acestui tronson", a spus oficialul.
Ministrul a mai precizat ca pentru constructia sectoarelor 1, 4 si 5 ale autostrazii Sibiu - Pitesti finantarea europeana este asigurata. In cazul celorlalte troneane, 2 si 3, se afla in elaborare caietele de sarcini si organizarea licitatiilor, dupa care Guvernul va solicita finantare si pentru acestea, tot de la BERD.
"Deci, teoretic, am avea asigurata finantarea pentru aceste sectoare, dar pentru a lua presiunea de pe buget am convenit cu cei de la BERD sa ne acorde acest imprumut-punte, sa finantam constructia autostrazii Sibiu-Pitesti din bani de la BERD, iar banii pe care ii vom primi sa fie transferati, in momentul in care ii vom primi, catre BERD", a mai spus ministrul.
Valoarea imprumutului ce va fi contractat nu a fost inca stabilita. "Este vorba despre un memorandum de intelegere. Dupa ce vom intra in detaliu pentru fiecare componenta din cele trei, sub rezerva ca pot fi patru, pot si sase obiective, noi putem extinde anexa, vom merge, bineinteles, cu un memorandum in Guvern. Este o intelegere intre noi, Ministerul Transporturilor, si BERD in urma unor negocieri care au durat luni de zile si ma bucur ca am ajuns la acest moment la care, alaturi de noi, vine BERD pentru a realiza autostrada Ploiesti - Comarnic - Brasov", a explicat Lucian Bode.
In ceea ce proveste constructia soselei de centura a orasului Comarnic, ministrul a precizat ca contractul de executie poate fi semnat pana la sfarsitul acestui an. "Am decis sa impartim in mai multe sectiuni acest obiectiv de la Ploiesti la Comarnic si prima sectiune pe care o vom scoate la licitatie din acest tronson pe procedura FIDIC galben - proiectare si executie - este varianta ocolitoare Comarnic, in regim de autostrada, de 7 kilometri. La inceputul lunii octombrie, in acest an, credem ca vom finaliza toate procedurile pentru depunerea ofertelor pentru proiectare si executie. Asadar, pana la sfarsitul anului, curgand termenele procedurale pentru analiza ofertelor si fara contestatii, speram noi, vom semna contractul pentru realizarea proiectului tehnic si a executiei tronsonului varianta ocolitoare Comarnic, parte din autostrada Ploiesti-Brasov", a spus Lucian Bode intr-o conferinta de presa.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTgamma_2021VideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
hidroplasto
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere