Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Drumul Expres Bacau - Piatra Neamt va avea studiu de fezabilitate in martie 2024
Drumul Expres Bacau - Piatra Neamt va avea studiu de fezabilitate in martie 2024
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 12 Ian 2024 06:15
Studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Bacau - Piatra Neamt este aproape finalizat, documentatia fiind programata a fi predata catre Consiliul Judetean (CJ) Neamt cel tarziu catre finalul lunii martie 2024. Studiul de fezabilitate a fost elaborat de asocierea Search Corporation - Egis Romania SA, valoarea contractului de proiectare fiind de 8,9 milioane de lei (fara TVA).
"Consiliul Judetean Neamt are un protocol de colaborare cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru realizarea acestui drum expres, esential pentru zona noastra, intrucat va atrage dezvoltarea economiei judetului, cresterea nivelului de trai al cetatenilor si a nivelului investitiilor. (… )Dupa obtinerea studiului de fezabilitate, vom incheia un nou protocol de colaborare cu CNAIR, prin care vom urmari procedura de proiectare si achizitie a executiei lucrarilor, derularea investitiei si vom receptiona proiectul", a declarat Adrian Paduraru, vicepresedinte al CJ Neamt. 
 
 
Drumul Expres Bacau - Piatra Neamt va avea o lungime de 51 km. Traseul va traversa 15 localitati, din care zece din judetul Neamt: Candesti, Costisa, Rediu, Borlesti, Podoleni, Zanesti, Roznov, Savinesti, Dumbrava Rosie si Piatra-Neamt. In cadrul proiectului, vor fi realizate cinci noduri rutiere, pe A7, la Racova (Bacau), Podoleni, Savinesti si Piatra-Neamt, precum si 7 poduri, 7 viaducte, 18 pasaje, 105 podete, un centru de intretinere si control si doua spatii de servicii.
"In circa doua luni vom avea studiul de fezabilitate si vom vorbi de alt nivel al implementarii proiectului! Este o investitie extrem de necesara pentru judetul nostru si de aceea alaturi de colegii din Consiliul Judetean urmaresc cu deosebita atentie acest proiect. Cu un drum expres la nivel de autostrada, circulatia intre municipiul Piatra Neamt si Bacau se va desfasura in cele mai bune conditii. Vorbim de reducerea timpilor in trafic si de evitarea circulatiei prin localitati, cu limitari de viteza si toate inconvenientele aferente. Imi doresc sa parcurgem cu usurinta etapele prevazute de lege si cat mai repede cu putinta sa fim martori la inceperea lucrarilor pentru viitorul drum expres, prin care va fi pusa la punct o alta iesire din judetul Neamt", a precizat Ion Asaftei, presedintele CJ Neamt.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ness project
strabag nivel 1
CDS
theda mar
viarom
EDIT-Structural
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
MAKITA
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
rigips
noark
siniat
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander