Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Masterplan pentru dezvoltare zona Aeroport Oradea in centru de afaceri si tranzit
Masterplan pentru dezvoltare zona Aeroport Oradea in centru de afaceri si tranzit
Infrastructura Publicat de AG&F 14 Feb 2024 12:40
Consiliul Judetean Bihor a demarat procedura de transparenta decizionala privind masterplanul de dezvoltare a zonei din imediata vecinatate a Aeroportului Oradea.
Acest proiect strategic pentru dezvoltarea zonei adiacente Aeroportului Oradea are ca obiectiv cresterea economica durabila si transformarea acesteia intr-un centru de afaceri si tranzit. Masterplanul elaborat in colaborare cu Primaria Municipiului Oradea identifica directiile principale de dezvoltare, inclusiv zonele destinate hangarelor, facilitatilor adiacente terminalului cargo si parcurilor industriale.
"Acum avem o infrastructura buna in interiorul aeroportului, dar zona de dezvoltare de langa este foarte valoroasa. Am eliberat sase hectare de teren pe una din cele mai importante axe de iesire din Oradea si unde, impreuna cu Primaria Oradea, am pregatit acest masterplan. Va fi o zona economica care se va dezvolta in jurul aeroportului, avand in vedere ca va fi si prima coborare de pe Drumul Expres Arad – Oradea, inspre Livada”, a explicat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.
 
 
Va reamintim ca in 2023 Consiliul Judetean Bihor a realizat investitii importante la Aeroportul Oradea, in valoare totala de peste 400 de milioane lei, din fonduri europene. Acestea includ constructia unui nou terminal pentru pasageri, extinderea pistei de decolare/aterizare si un sistem de siguranta si securitate la cele mai noi standarde.
In plus, este in lucru, in parteneriat cu Primaria Oradea, proiectul trenurilor metropolitane, care vor asigura o legatura rapida si facila pentru pasageri pana la Aeroport. Tram-train-ul este un mijloc de transport in comun care poate sa circule atat pe liniile de tramvai, cat si pe liniile de tren. 13 astfel de vehicule ar urma sa fie achizitionate in anii urmatori. Proiectul are o valoare estimata de 235 de milioane de euro si ar urma sa fie finantat cu fonduri europene, prin Programul Transporturi – Axa 6 – Trenuri Metropolitane.
Proiectul de hotarare privind aprobarea Studiului Urbanistic-Masterplan pentru „Dezvoltarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare, extindere platforma aeronave, Aeroport Oradea” va fi supus votului intr-o sedinta viitoare a Consiliului Judetean Bihor. Acesta a fost publicat pe site-ul institutiei, pe pagina: https://www.cjbihor.ro/informatii-publice/transparenta/transparenta-decizionala/.
 
 
Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenta decizionala se pot depune pana la data de 18.02.2024 ca mesaj in format electronic pe adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , prin posta, pe adresa Consiliul Judetean Bihor sau la sediul institutiei, la Registratura, la adresa Municipiul Oradea, str. Parcul Traian nr. 5, intre orele 8-16.
Materialele transmise vor purta mentiunea „Propuneri la Proiectul de hotarare privind  aprobarea Studiului Urbanistic-Masterplan pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare, extindere platforma aeronave, Aeroport Oradea”.
Pentru cei interesati exista si posibilitatea organizarii unei intalniri in care sa se dezbata public proiectul de act normativ, in cazul in care acest lucru este cerut in scris de catre o asociatie legal constituita sau de catre o alta autoritate sau institutie publica pana la data de 21.03.2024.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
Ubitech
rigips
Acvatot 2019
noark
theda mar
concelex
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
MAKITA
CDS
viarom
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
ness project
siniat
leviatan

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander