Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - STRABAG a construit 55% din drumul care leaga centura Oradea de autostrada A3
STRABAG a construit 55% din drumul care leaga centura Oradea de autostrada A3
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 12 Mai 2023 09:43
Primarul Florin Birta a vizitat ieri, 11 mai, impreuna cu prim-ministrul Nicolae Ciuca si secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Adrian Foghis, santierul lucrarilor la legatura Centura Oradea (giratie Calea Santandrei) - Autostrada A 3 (Biharia).
Obiectivul general al acestei investitii este de a contribui la dezvoltarea regionala prin asigurarea unei legaturi moderne cu Ungaria, cat si de a imbunatati conditiile de tranzit pentru traficul international.
Noua legatura va reduce timpul de calatorie, costul de operare ale vehiculelor si expunerea locuitorilor la poluantii de aer si zgomot prin scoaterea traficului din municipiu.
Astfel, se va asigura conectivitatea cu DN 1 Oradea - Cluj, DN 79 Oradea - Arad, DN 76 Oradea - Deva, autostrada Transilvania, precum si cu drumul expres Oradea - Arad.
Lucrarile realizate de Ministerul Transporturilor prin CNAIR au inceput anul trecut, in acest moment fiind realizate in proportie de 55 %. Constructorul este firma Strabag S.R.L.
„Avem in acest moment un proiect pentru inchiderea inelului metropolitan, lucram la un studiu de fezabilitate. Acesta este foarte important pentru momentul cand se va inchide acest proiect, pentru ca tot traficul care vine pe centura Oradea dinspre Cluj sau dinspre Arad pentru a ajunge pe autostrada sa nu mai intre prin oras, prin cartierul Episcopia si prin comuna Biharia, un drum foarte aglomerat si cu multe accidente de cand s-a deschis centura. Cand se va deschide acest tronson, siguranta celor care vor circula pe autostrada va fi mult sporita, iar traficul mult mai fluent", a precizat primarul Florin Birta.
Dupa discutiile purtate cu reprezentantul constructorului, premierul Nicolae Ciuca a declarat: „Aceasta lucrare este de asemenea un model de colaborare intre autoritatile locale si autoritatile guvernamentale. Initiativa acestui proiect a plecat de la nivelul autoritatilor locale si a fost asumata la nivelul Ministerului Transporturilor. Acest tronson din inel realizeaza conectarea cu autostrada, precum si cu Drumul Expres Oradea-Arad. Drumul expres este un proiect care a fost demarat la nivelul autoritatilor guvernamentale, impreuna cu autoritatile locale. Iata ca, atunci cand se vrea, se poate! Avem proiecte care sunt in derulare si vor fi indeplinite la termen, asa cum mi-a confirmat si constructorul".
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
siniat
noark
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
viarom
quadratum
konsent
BogArt
Ubitech
Acvatot 2019
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
CDS
leviatan
ness project
MAKITA
theda mar
concelex
rigips
SIGM

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander