Agenda Constructiilor
Marti, 03 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - STRABAG a construit 55% din drumul care leaga centura Oradea de autostrada A3
STRABAG a construit 55% din drumul care leaga centura Oradea de autostrada A3
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 12 Mai 2023 09:43
Primarul Florin Birta a vizitat ieri, 11 mai, impreuna cu prim-ministrul Nicolae Ciuca si secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Adrian Foghis, santierul lucrarilor la legatura Centura Oradea (giratie Calea Santandrei) - Autostrada A 3 (Biharia).
Obiectivul general al acestei investitii este de a contribui la dezvoltarea regionala prin asigurarea unei legaturi moderne cu Ungaria, cat si de a imbunatati conditiile de tranzit pentru traficul international.
Noua legatura va reduce timpul de calatorie, costul de operare ale vehiculelor si expunerea locuitorilor la poluantii de aer si zgomot prin scoaterea traficului din municipiu.
Astfel, se va asigura conectivitatea cu DN 1 Oradea - Cluj, DN 79 Oradea - Arad, DN 76 Oradea - Deva, autostrada Transilvania, precum si cu drumul expres Oradea - Arad.
Lucrarile realizate de Ministerul Transporturilor prin CNAIR au inceput anul trecut, in acest moment fiind realizate in proportie de 55 %. Constructorul este firma Strabag S.R.L.
„Avem in acest moment un proiect pentru inchiderea inelului metropolitan, lucram la un studiu de fezabilitate. Acesta este foarte important pentru momentul cand se va inchide acest proiect, pentru ca tot traficul care vine pe centura Oradea dinspre Cluj sau dinspre Arad pentru a ajunge pe autostrada sa nu mai intre prin oras, prin cartierul Episcopia si prin comuna Biharia, un drum foarte aglomerat si cu multe accidente de cand s-a deschis centura. Cand se va deschide acest tronson, siguranta celor care vor circula pe autostrada va fi mult sporita, iar traficul mult mai fluent", a precizat primarul Florin Birta.
Dupa discutiile purtate cu reprezentantul constructorului, premierul Nicolae Ciuca a declarat: „Aceasta lucrare este de asemenea un model de colaborare intre autoritatile locale si autoritatile guvernamentale. Initiativa acestui proiect a plecat de la nivelul autoritatilor locale si a fost asumata la nivelul Ministerului Transporturilor. Acest tronson din inel realizeaza conectarea cu autostrada, precum si cu Drumul Expres Oradea-Arad. Drumul expres este un proiect care a fost demarat la nivelul autoritatilor guvernamentale, impreuna cu autoritatile locale. Iata ca, atunci cand se vrea, se poate! Avem proiecte care sunt in derulare si vor fi indeplinite la termen, asa cum mi-a confirmat si constructorul".
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineVideoConfAC-iulhiltiALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
BALTIC
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
CDS
Acvatot 2019
noark
MAKITA
grundfos
strabag nivel 1
rigips
leviatan
viarom
leviatan
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica