Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - DENCOHAPPEL fuzioneaza cu Fläkt Woods si creeaza un nou lider pe piata de HVAC
DENCOHAPPEL fuzioneaza cu Fläkt Woods si creeaza un nou lider pe piata de HVAC
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 18 Oct 2016 15:52
Grupul german DencoHappel, unul dintre cei mai mari producatori europeni de sisteme de tratare a aerului reprezentat la nivel national prin filiala DencoHappel Romania (fosta GEA Klimatechnik) a fuzionat, recent cu furnizorul de solutii pentru productia de sisteme de ventilatii si protectie impotriva incendiilor Fläkt Woods, companie ce are sediul tot in Germania. Tranzactia s-a finalizat ca urmare a achizitiei Fläkt Woods de catre fondul de investitii Triton si a acordului autoritatilor antitrust relevante. Ca urmare a acestei preluari, Triton devine actionarul majoritar al noului grup format, FläktGroup.
Fuziunea va crea noul lider al pietei europene de solutii eficiente energetic din domeniul ventilatiei si climatizarii aerului, ce va oferi clientilor standarde de calitate ridicate pentru un confort imbunatatit si prosperitate. FläktGroup a generat, in 2015, o cifra de afaceri de 700 milioane de euro, avand aproximativ 3.800 de angajati. Prin aceasta fuziune, Triton se asteapta la o crestere rapida, la un potential pozitiv datorita activitatilor cross-selling, la sinergii in productie si alte avantaje.
Fuziunea dintre Fläkt Woods si DencoHappel reprezinta un pas important pentru ambele companii si, totodata, un nou inceput ca producator si lider pentru solutiile de tratare a aerului. Se asteapta ca aceasta fuziune sa aiba efecte pozitive in ceea ce priveste ofertarea, permitand deservirea unui numar mai mare de clienti cu una din cele mai complete si inovatoare game de produse. Compania nou-creata va profita de dimensiunea pe care o are in prezent, va impartasi know-how-ul, experienta si rezultatele obtinute in cercetare si se va concentra asupra recrutarii, instruirii si mentinerii angajatilor talentati.
In tara noastra, grupul german este reprezentat de DencoHappel Romania, companie cu sediul in Timisoara, care a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 26,2 milioane de lei (+40,8%), corespunzatoare unui profit net de circa doua milioane de lei (+72,4%), conform datelor publice.
***
DencoHappel este un lider inovator al tehnologiei ce priveste tratarea, climatizarea, filtrarea precum si racirea aerului, oferta grupului incluzand sisteme de racire, ventilatie si de tratare a aerului individualizate, ce reduc consumul de energie. Infiintata in 1922, DencoHappel are, in prezent, peste 1.700 angajati si genereaza vanzari de aproximativ 280 millioane de euro. Avand sediul central in Herne, Germania, DencoHappel are unitati de productie in Germania, Cehia, Turcia si China, precum si birouri de vanzari si distribuitori in peste 50 de tari. Compania produce echipamente HVAC sub mai multe marci, precum CAIRplus®, DENCO®, MultiMAXX®; Multi Flair®, DencoHappel COM4®, Flex-Geko®, FireTex®, SepTex® si Sahara®, precum si produsele DELBAG®.
Fläkt Woods este lider global al tehnologiei de tratare a aerului, oferind confortul optim si cele mai bune solutii de protectie impotriva incendiilor. Infiintata cu 100 de ani in urma, Fläkt Woods are, in prezent, peste 2.100 de angajati si genereaza vanzari de aproximativ 420 millioane euro anual. Compania are sedii in peste 25 de tari ale lumii si comercializeaza marcile Fläkt, Woods, Caryaire, Iloxair si Semco.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
Ubitech
siniat
SSAB
ness project
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
konsent
Arduro
viarom
concelex
theda mar
noark
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
CDS
BogArt
EDIT-Structural
SIGM
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander