Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - HENKEL: Stabilizare a vanzarilor anuale de adezivi si estimari pozitive pentru 2017
HENKEL: Stabilizare a vanzarilor anuale de adezivi si estimari pozitive pentru 2017
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 23 Feb 2017 13:55
Vanzarile globale de adezivi realizate de grupul german Henkel s-au stabilizat, anul trecut, la circa 9 miliarde euro (-0,3%), fiind influentate negativ de fluctuatiile cursului de schimb valutar. Din punct de vedere organic, cifra de afaceri a sectorului de adezivi din cadrul companiei a crescut cu 2,8%, potrivit datelor incluse in raportul anual al Henkel. Divizia, denumita oficial Adhesive Technologies, a avut, in 2016, o pondere de 48% din vanzarile totale ale grupului german.
"Ritmul de crestere a afacerilor diviziei de adezivi s-a atenuat pe pietele relevante pentru companie, in timp ce evolutia din tarile emergente s-a mentinut la un nivel moderat. In pofida contextului economic nefavorabil, divizia de adezivi a continuat, insa, sa se dezvolte, in special datorita pozitiei consolidate pe majoritatea pietelor, portofoliului activ adaptat in permanenta, precum si solutiilor inovatoare", se arata in raportul anual al grupului german.
Profitul operational al diviziei a crescut, astfel, cu 6,2%, pana la 1,6 miliarde euro. Investitiile in proprietati, fabrici si echipamente au cumulat 187 milioane de euro, fondurile fiind alocate preponderent pentru extinderea unitatilor de productie de pe pietele emergente.
Pe piata de adezivi, Henkel comercializeaza marcile Ceresit, Thomsit, Loctite, Technomelt si Bonderite.
La nivel de grup, vanzarile totale ale grupului german (incluzand diviziile de aditivi/ tehnologii, cosmetice si bunuri de larg consum) au crescut, nominal, cu 3,5%, pana la 18,7 miliarde euro, in limita prognozei de majorare cuprinsa intre 2% si 4%, asumata initial. Vanzarile de pe pietele emergente s-au majorat cu 6,8%, in timp ce profitul operational a sporit cu 8,5%, pana la 3,17 miliarde euro.
"Anul 2016 a reprezentat o perioada buna pentru grup. Intr-un mediu economic provocator, am reusit sa inregistram noi recorduri ale vanzarilor si castigurilor si ne-am indeplinit toate tintele financiare stabilite. Pentru prima data in istorie, am raportat un profit operational ajustat de peste 3 miliarde euro", a declarat Hans Van Bylen, CEO al grupului Henkel.
Pentru 2017, conducerea companiei estimeaza mentinerea mediului economic dificil, context in care vanzarile totale vor inregistra, din nou, o crestere cuprinsa intre 2% si 4%.
In Romania, Henkel a inregistrat un rulaj anual de 140 milioane de euro in 2015, lucrand, in medie, cu 500 de angajati. La nivel national, compania detine trei centre de productie a adezivilor, situate in Pantelimon (Ilfov), Campia Turzii (judetul Cluj) si Roznov (judetul Neamt), cu o capacitate de productie totala de circa 700.000 de tone pe an.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
viarom
EDIT-Structural
noark
rigips
concelex
Acvatot 2019
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
ness project
MAKITA
siniat
CONCEPT STRUCTURE
CDS
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander