Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CUPRUMIN: Buget de investitii de 65 milioane de lei in 2018
CUPRUMIN: Buget de investitii de 65 milioane de lei in 2018
Oportunitati & Comunicate Publicat de Elena Icleanu 07 Nov 2017 10:38
Ministrul Economiei, Gheorghe Simon, s-a intalnit cu conducerea companiei miniere CupruMin Abrud. Aceasta este a treia dintr-o serie de intalniri operative ce vor continua in luna noiembrie, cu reprezentantii companiilor din portofoliul ministerului, pentru prezentarea si evaluarea situatiei actuale a acestora.
Ministrul Simon si conducerea CupruMin au discutat chestiuni legate de strategia de investitii si dezvoltare a companiei. Un aspect evidentiat este imbunatatirea randamentelor de extractie si a concentratiei de cupru in minereul extras, cu 2,7% in ultimii doi ani. Majorarea continutului de cupru are impact pozitiv direct in veniturile companiei. Acestea au crescut si ca urmare a majorarii cotatiilor bursiere internationale, dar si datorita contractelor mai avantajoase incheiate in 2017. Estimarea de profit brut a CupruMin, in 2017, este de cinci ori mai mare decat cifra realizata anul trecut, de 6,9 milioane de lei.
Aproape doua treimi din investitiile de peste 65 milioane de lei ale companiei, din 2018, se concentreaza in mediu, cu principal obiectiv finalizarea instalatiei de neutralizare a apelor acide. Un alt obiectiv este valorificarea superioara a minereului, prin recuperarea metalelor rare, precum molibdenul, dar si a fierului.
"Este foarte important ca unicul producator de cupru din Romania sa-si urmeze programul de investitii, cu respectarea regulilor si legilor privind achizitiile dar si a normelor de mediu. De asemenea, sa nu uite importanta resurselor umane si siguranta muncii, de reducerea accidentelor si de imbunatatirea conditiilor si climatului la posturile de lucru", a declarat ministrul Simon, la finalul intalnirii .
La discutiile de la Ministerul Economiei au participat secretarul de stat Simona Teighiu-Jurj, consilieri si experti din aparatul de specialitate al ministerului si reprezentanti ai Departamentului pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (DPAPS).
Saptamana viitoare, ministrul Simon se va intalni cu reprezentantii Conversmin, Remin (cu filiala EcoNord) si OPCOM.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
theda mar
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Acvatot 2019
strabag nivel 1
viarom
CDS
Ubitech
EDIT-Structural
noark
concelex
MAKITA
ness project

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander