Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - BERGERAT MONNOYEUR: Contextul mondial ne duce spre o noua criza
BERGERAT MONNOYEUR: Contextul mondial ne duce spre o noua criza
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 06 Nov 2015 15:52

In contextul unei cresteri de aproximativ 10% a pietei locale de utilaje pentru constructii, estimata in 2015, afacerile companiei Bergerat Monnoyeur Romania, distribuitorul local al utilajelor Cat, vor inregistra o evolutie de peste 15% in acest an, fata de nivelul din 2014, pana la 45 milioane de euro. Pentru 2016, Liviu Neagu, directorul general al companiei, estimeaza vanzari totale de circa 50 milioane de euro la nivelul firmei pe care o conduce, in contextul in care sectorul utilajelor s-ar putea majora cu aproximativ 10%. Evolutia pozitiva preconizata pentru 2016 se poate realiza prin dezvoltarea unor proiecte de infrastructura, dar si a lucrarilor private si a celor finantate din fonduri europene. Bergerat Monnoyeur este dealer exclusiv al furnizorului nord-american de utilaje pentru constructii Caterpillar - lider mondial pe acest segment de activitate. Corporatia a raportat, pentru anul 2014, o cifra de afaceri de 55,18 miliarde USD, in usoara scadere comparativ cu exercitiul financiar precedent. Pentru 2015, prognozele preliminare indica un nivel al incasarilor de circa 50 miliarde USD.

Interviu cu Liviu Neagu (52 de ani), directorul general al Bergerat Monnoyeur Romania si presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii (ADUC).

 

- Cum comentati fluctuatiile de pe piata globala de utilaje pentru constructii, din acest an?

- Vanzarile de utilaje pentru constructii din Europa sunt cu 1% in crestere fata de prognozele initiale din 2015, atat in ceea ce priveste numarul de masini comercializate, cat si cifra de afaceri din domeniu. In rest, activitatea de pe celelalte continente se afla, in acest moment, sub nivelul previzionat initial. Un impact mare asupra rezultatelor il au vanzarile de utilaje din China, Rusia si America de Sud, piete care au scazut, in acest an, cu pana la 40% fata de nivelul din 2014. Implicit, toate companiile din domeniu a fost afectate. Decizia grupului Caterpillar de a restrange si reorganiza activitatea este cat se poate de legitima. Reducerea de efective realizata la nivel de grup nu reprezinta, neaparat, un aspect negativ. Reducerea de costuri si mentinerea cheltuielilor sub control sunt primele masuri care trebuie luate in perioade de criza.

 

- Credeti ca urmeaza o noua criza?

- Noi ne pregatim pentru o noua criza. Este foarte posibil ca ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere