Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Aktor Romania estimeaza dublarea portofoliului de contracte, la 2,5 miliarde euro
Aktor Romania estimeaza dublarea portofoliului de contracte, la 2,5 miliarde euro
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 24 Apr 2024 15:17
Compania Aktor, parte a grupului Intrakat, are in Romania proiecte care insumeaza 1,3 miliarde de euro, printre care se afla investitii de interes national, precum Lotul 3 al Autostrazii Bucuresti A0 sau subtronsonul 2 al liniei de cale ferata Apata-Cata. Alexandros Exarchou, presedintele si directorul executiv al Aktor, a declarat ca mizeaza pe dubarea portofoliului de proiecte din Romania, in urmatorii ani, astfel incat Aktor Romania sa se plaseze la acelasi nivel cu Aktor Grecia.
"Ne focusam in mod special pe piata din Romania. In trecut, Aktor a avut activitati in 52 de tari, dar am incetat operatiunile de pretutindeni, mai putin Grecia si Romania. Ne concentram doar pe piata din Romania, pe care o vom dezvolta si in care vom investi pe cat de mult posibil in viitor. Dupa Grecia, este tara cea mai primitoare, cea mai prietenoasa si cu cea mai evidenta crestere economica pe care o vedem in Europa", a declarat Alexandros Exarchou la Profit News TV.
Managerul a explicat ca dificultatile pe care le-a intampinat Aktor in Romania, inainte de preluarea de catre Infrakat, au fost generate de lipsa de capitalizare a companiei.
"In constructii este nevoie de capital. Ceea ce s-a intamplat cu Aktor in Romania in ultimii cativa ani este ca a avut dificultati de productie din cauza lipsei de capital. De aceea am cumparat compania si am capitalizat-o. Acelasi lucru l-am facut cu Intrakat in Grecia, astfel ca ambele companii au fost recapitalizate de la zero, pentru a supravietui si a prospera. (…) Cred ca ambele companii, Intrakat si Aktor, vor fi capabile sa-si faca treaba cu mai putine dificultati decat in trecut", a precizat managerul Aktor.
Compania Aktor Construction a fost achizitionata, in noiembrie 2023, de Intrakat Group, lider al industriei de constructii din Grecia, de la grupul Ellaktor, obiectivul setat fiind de a deveni lider de piata in Europa de Sud-Est in anii urmatori. Intrakat si Aktor au in prezent, la nivel global, proiecte in valoare de 5,5 miliarde euro si o cifra de afaceri anuala de 1,5 miliarde euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
theda mar
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
concelex
quadratum
CDS
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
rigips
EDIT-Structural
siniat
viarom
ness project
noark
konsent

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander