Agenda Constructiilor
Marti, 24 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Crosspoint: SIF Banat - Crisana preia platfoma IMG cu suprafata de 540.000 de mp
Crosspoint: SIF Banat - Crisana preia platfoma IMG cu suprafata de 540.000 de mp
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 26 Oct 2020 18:00
Tranzactia Sif Banat - Crisana, care cumpara actiunile detinute de Doosan Heavy Industries & Construction in Doosan IMGB, a fost autorizata si aprobata de Consiliul Concurentei. Terenul, cu o suprafata de 540.000 de mp, este cea mai mare suprafata de teren tranzactionata in Capitala si a fost intermediata de Crosspoint Real Estate.
Dealul, inceput si finalizat in timpul crizei sanitare, cu negocieri inchise in mai putin de doua luni, va genera unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbana din Romania. “Desi suntem mai selectivi cu investitiile in piata imobiliara, aceasta oportunitate ne-a atras atentia imediat. Am analizat temeinic oferta si am ajuns, la fel de repede, la concluzia ca se incadreaza in criteriile investitionale pe care le cautam intr-o tranzactie, un plus fiind si contributia pe care ne-a aducem la redefinirea unei zone importante si cu istorie din Bucuresti. Este un proiect complex, mai ales din perspectiva suprafetei, dar avem increderea ca acesta va deveni, in timp, unul dintre proiectele de referinta de care se va bucura Capitala. De asemenea, le multumim celor de la Doosan pentru un proces al tranzactiei transparent si profesionist!”, a declarat Bogdan Dragoi, Presedintele SIF Banat - Crisana.
Proprietatea tranzactionata devine cea mai mare suprafata tranzactionata in ultimii zece ani pe piata de real estate din Capitala - o dovada incontestabila ca increderea acordata de catre investitori si dezvoltatori in capacitatea de evolutie a pietei a crescut, mai ales in contextul economic actual.
“Aceasta tranzactie confirma interesul unor investitori pentru active unice, chiar daca ne aflam intr-o perioada dificila, afectata de pandemie si se discuta - in general - despre contractii de preturi, crize sau alte semnale negative. Este un exemplu de incredere acordat pietei locale de real estate din partea SIF Banat - Crisana, un investitor cu un apetit moderat pentru aceasta industrie, dar care valideaza situatia ca in timpuri mai tulburi apar oportunitati si implicit tranzactii de referinta”, declara Codrin Matei, Managing Partner Crosspoint Real Estate. Compania este lider pe segmentul tranzactiilor de terenuri pe piata locala. “In totti acesti 15 ani de cand activam in domeniu am fost implicati in multe si diverse tranzactii, dar pot sa spun ca pana acum nu ne-am confruntat cu o trazactie atat de rapida, cu decizii ferme, adaptabilitate , comunicare si angajament in intregul proces. Chiar putem spune ca a fost tranzactia perfecta, inca un semn de soliditate al industriei noastre”, mai spune Matei.
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulelmas_1octCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
hilti
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere