Agenda Constructiilor
Marti, 05 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - OAR: Concurs international de solutii pentru regenerarea urbana a Pietei Cibin
OAR: Concurs international de solutii pentru regenerarea urbana a Pietei Cibin
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 13 Mar 2023 12:37
Ordinul Arhitectilor din Romania si Municipiul Sibiu anunta oficial lansarea Concursului International de Solutii „Regenerarea urbana a zonei Pietei Cibin”.
Concursul are ca scop selectarea celei mai bune solutii in vederea regenerarii urbane a zonei Pietei Cibin din Sibiu, pentru atribuirea contractului de proiectare.
Procesul de regenerare urbana a Pietei Cibin actioneaza pe trei paliere: pe de o parte vizeaza regandirea zonei alocate actualmente pietei Cibin, completand functiunea principala de piata agroalimentara cu un set de functiuni complementare. Pe de alta parte, aduce in discutie valoarea istorica a acestei zone si maniera in care insertiile propuse reusesc sa o puna in valoare. Nu in ultimul rand, urmareste optimizarea relatiei acestui areal cu centrul istoric si raul Cibin prin cresterea calitatii spatiilor publice. Zona de concurs este amplasata la limita nord-vestica a centrului istoric al Municipiului Sibiu, in proximitatea raului Cibin. Ea este constituita din amplasamentul Pietei Cibin, impreuna cu strazile perimetrale care o bordeaza, precum si din strazile care asigura legatura dintre acest amplasament si nucleul istoric si din legatura transversala dintre acestea. Proiectul aduce cu sine oportunitatea de a redefini maniera de utilizare si perceptie a unui sit actualmente destructurat dar cu o evolutie dinamica din perspectiva istorica. Obiectivele de investitie asumate de Autoritatea Contractanta sunt (1) regenerarea urbana a zonei Pietei Cibin prin construirea unei cladiri in care sa functioneze piata agroalimentara si parcarea Pietei Cibin, impreuna cu dezvoltarea urbana a acestor spatii publice si (2) dezvoltarea urbana a zonei de legatura dintre Piata Cibin si centrul istoric prin integrarea valorii patrimoniale a zonei si prin punerea in dialog a solutiei propuse cu tesutul istoric si Raul Cibin.
Premiile acordate
- PremiuI I: valoarea estimata a contractului de servicii de proiectare - 3.734.608 lei fara TVA
- Premiul II: 113.770 lei, TVA inclus
- Premiul III: 56.885 lei, TVA inclus
Juriul concursului
arh. Mirjam Niemeyer
arh. Iris Gleichmann
arh. Ildiko Mitru
arh. Michael Engel
arh. Horia Moldovan
arh. Cristian Sandru - Reprezentant al Filialei Teritoriale Sibiu-Valcea a OAR
arh. Gheorghe Patrascu - Reprezentant AC
arh. Astrid Rottman
arh. Ioana Urdea - Reprezentant AC
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
concelex
viarom
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
theda mar
MAKITA
noark
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
CDS
rigips
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander