Agenda Constructiilor
Joi, 02 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - NOVATIK: Noi cresteri de preturi sunt asteptate pe piata de acoperisuri metalice
NOVATIK: Noi cresteri de preturi sunt asteptate pe piata de acoperisuri metalice
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 12 Oct 2021 06:43
Preturile practicate pe piata acoperisurilor metalice au crescut, in medie, cu 40% in perioada decembrie 2020 - septembrie 2021, iar in perioada urmatoare, odata cu intrarea in productie a materiilor prime din trimestrul al IV-lea, urmeaza sa fie operate noi majorari consistente. Gestionarea stocurilor si urmarirea curbelor de pret reprezinta cea mai mare provocare a ultimului trimestru al acestui an si a primului trimestru din 2022, spune Dan Mircescu, directorul general al companiei Novatik, producatorul sistemelor de invelitori metalice marca Novatik.
"Pentru toata lumea din industrie, anul 2021 a inceput sub spectrul majorarii pretului la materiile prime. Putem declara otelul «campionul» scumpirilor din acest an, pretul estimat pentru trimestrul al patrulea fiind cel putin dublu comparativ cu pretul din decembrie 2020. In acest context, asteptam ca cererea sa scada, fiind destul de sceptici in ceea ce priveste permisivitatea pietei la majorari de 70%-80% a preturilor produselor finite in componenta carora intra otelul. Pana in acest moment, piata acoperisurilor metalice a inregistrat deja o majorare medie a preturilor de 40%, urmand ca in perioada urmatoare, odata cu intrarea in productie a materiilor prime din trimestrul IV, sa fie operate noi majorari extrem de consistente. Gestionarea stocurilor si urmarirea curbelor de pret reprezinta cea mai mare provocare a ultimului trimestru al acestui an si a primului trimestru din 2022. O iarna grea, alaturi de aceste probleme, poate crea premisele unei «furtuni perfecte», generatoare a unei reale crize. In ceea ce ne priveste suntem optimisti si plecam de la premisa ca orice criza poate naste si oportunitati", a declarat Dan Mircescu.
 
Crestere de 52% a afacerilor la opt luni si majorare a exporturilor
Novatik a inregistrat o cifra de afaceri de peste 27,5 milioane de lei in primele opt luni ale anului in curs, in crestere cu 52% fata de perioada similara din 2020. Potrivit datelor firmei, in lunile iunie si august au fost obtinute cele mai bune rezultate, iar luna iunie a inregistrat un record al vanzarilor in intreaga istorie a societatii. Intreaga gama de produse Novatik a inregistrat cresteri de doua cifre, cu mentiunea ca tigla metalica cu acoperire de roca vulcanica Novatik NATURA a inregistrat o dublare a cantitatilor vandute. Distributia vanzarilor a fost relativ uniforma, in zona de sud a Romaniei fiind cele mai multe proiecte finalizate. In primele opt luni ale acestui an, exportul a avut o pondere de 25% din totalul cifrei de afaceri, in crestere cu 31% fata de aceeasi perioada a anului anterior, mai arata datele Novatik.
"Anul 2021 a debutat neasteptat, dupa un an 2020 afectat de pandemie, iarna blanda fiind un alt factor care a influentat in sens pozitiv vanzarile. In ceea ce priveste cererea, se manifesta o tendinta crescuta pentru invelitorile faltuite si prefaltuite, acest lucru datorandu-se noilor trenduri din arhitectura care s-au manifestat pregnant in zona designului minimalist si modern. De asemenea, piata renovarilor si noile reglementari urbanistice si arhitecturale au condus la consolidarea acestei cereri, tabla faltuita fiind o solutie des intalnita in perioada inceputului de secol. Daca ne referim la culori, griul si negrul au dominat cererea, acestea fiind printre preferatele consumatorilor in aceste prime opt luni, devansand cererile pentru nuantele de maro si rosu, care au fost favoritele anilor trecuti. Daca discutam despre forme si profile, invelitorilor cu aspect plat, cel putin in cazul nostru, sunt cele mai apreciate. Aceleasi tendinte le-am regasit si pe pietele externe unde suntem prezenti (Polonia, Croatia, Ucraina, Slovenia), conturand un trend regional in ceea ce priveste preferintele consumatorilor", a mai spus reprezentantul Novatik.
In perioada urmatoare, producatorul pregateste lansarea unui nou profil Novatik. "Acesta va intregi gama de produse si va fi o noua optiune pentru arhitecti si designeri, urmand a raspunde in mod evident noilor trenduri din domeniul acoperisurilor, aducand un plus mai ales constructiilor noi, care vizeaza proiecte moderne realizate in stil minimalist", a subliniat Dan Mircescu.
***
Novatik are sediul si fabrica in localitatea Baicoi (judetul Prahova), unde produce invelitori Novatik Metal si Novatik Natura, dar si sistemele de jgheaburi si burlane Novatik Ronda si Novatik Quadra.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulMESENBURGman and machineALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hilti
leviatan
leviatan
BMI_Icopal
FRONTALE
rigips
MAKITA
viarom
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
BALTIC

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023