Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - TIMISOARA: Peste 34 milioane euro pentru finalizarea bd. Cetatii si Stan Vidrighin
TIMISOARA: Peste 34 milioane euro pentru finalizarea bd. Cetatii si Stan Vidrighin
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 19 Sep 2023 10:42
Primaria Municipiului Timisoara va accesa o finantare europeana pentru a finaliza lucrarile aferente obiectivelor de investitii Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale pe Bulevardul Cetatii si Bulevardul Stan Vidrighin (fosta C. Buziasului). Suma ce va fi solicitata pentru cele doua proiecte este de 34,6 milioane euro. Cererea de finantare va fi transmisa catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest in cadrul Programului Regional Vest (PRV) 2021-2027.
„Profitam de oportunitatea de a accesa bani europeni ca sa finantam doua dintre cele mai mari si costisitoare proiecte pe care le avem in derulare: Cetatii si Vidrighin. Practic, dorim sa acoperim integral costurile acestor lucrari din fonduri europene. Este un apel pe care il asteptam de ceva timp, tocmai pentru ca am dus aceste lucrari strict cu bani din bugetul local. Vorbim de aproape 170 de milioane de lei, adica 34 de milioane de euro, o suma uriasa, chiar si pentru un oras mare ca Timisoara. Odata ce obtinem aceasta finantare, vom putea realoca banii din bugetul local spre alte proiecte majore prin care crestem calitatea vietii in Timisoara”, transmite primarul Dominic Fritz.
Primaria pregateste in acest moment documentatia necesara depunerii cererii de finantare. Suma pe care doreste sa o solicite, precum si nominalizarea celor doua proiecte, urmeaza sa fie supuse aprobarii Consiliului Local.
Cererea de finantare pentru „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in municipiul Timisoara, Traseul 4, B-dul Cetatii” se ridica 17.036.860,58 EUR, iar pentru „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in municipiul Timisoara, Traseul 2, Calea Stan Vidrighin” 17.596.285,83 EUR. Suma finala poate fi modificata, odata ce sunt determinate costurile eligibile pentru finantare aferente fiecarei investitii.
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
leviatan
siniat
ness project
ERBASU CONSTRUCT
viarom
BogArt
rigips
konsent
noark
theda mar
MAKITA
concelex
strabag nivel 1
quadratum
Ubitech
EDIT-Structural
CDS
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander