Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - PASSAVANT-ROEDIGER: Sporire cu 10%-20% a pietei de sisteme de tratare a apei
PASSAVANT-ROEDIGER: Sporire cu 10%-20% a pietei de sisteme de tratare a apei
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Simona Ene 28 Oct 2011 09:43
In prezent, principala directie din domeniul statiilor de epurare si de tratare a apelor uzate indica implementarea unor concepte integrate - ce refolosesc resursa primara - pentru a veni in intampinarea cererii globale si in scopul dezvoltarii unor sisteme eficiente din punct de vedere tehnologic si economic, concentrandu-se pe optimizarea energiei, prin valorificarea imediata a acesteia (din timpul proceselor de tratare). Totodata, restrictiile impuse de standardele in vigoare impun identificarea unor solutii tehnologice inovatoare, in scopul reducerii volumului sedimentelor si al sporirii cantitatii de biogaz - in scopul   valorificarii - generat de procesul de fermentare a namolului, ca sursa alternativa de obtinere a energiei.
Mazen Bachir, director general al Passavant-Roediger GmbH: “Avand in vedere faptul ca, la nivel global resursele fosile si de apa potabila sunt limitate, putem afirma ca tehnologiile integrate de tratare si epurare a apelor uzate - cum ar fi instalatiile tip MBR (bioreactor cu membrana) sau RO (osmoza inversa) asigura noi perspective pentru acest domeniu. Compania noastra deruleaza, in prezent, mai multe lucrari specifice atat la nivel autohton, cat si in strainatate. Pe plan intern, ne aflam in etapa de finalizare a statiilor de tratare a apei din localitatile Catamarasti si Bucecea (judetul Botosani) si am demarat, recent, lucrarile de proiectare, executie, livrare si punere in functiune a statiei de epurare a apei uzate ce incorporeaza tratarea sedimentelor din localitatea Poarta Alba (judetul Constanta). In ceea ce priveste proiectele externe, executam operatiuni similare celor din Romania in Wadi Shallala (Iordan), Nablus (Palestina) si Bouira (Algeria). Conform fluctuatiei comenzilor din ultimul timp, nivelul cel mai ridicat al cererii de solutii energetice regenerabile s-a inregistrat in Europa de Est, Asia si America de Sud, acestea fiind urmate de tarile din Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Valoarea anuala a sectorului specific se situeaza intre 5 miliarde euro si 10 miliarde euro, in viitor fiind asteptata o majorare cuprinsa intre 10% si 20% la nivel global a acesteia, datorata, in special, cererii din statele aflate in curs de dezvoltare, in care se construiesc tot mai multe statii de epurare si tratare a apei. In ceea ce priveste afacerile companiei noastre, incasarile din primul trimestru a.c. s-au situat la 20 milioane de euro, la finele lui 2011 fiind estimata atingerea valorii de 70 milioane de euro. Principalul obiectiv pe care il avem in vedere consta in realizarea unor investitii in zona de cercetare si dezvoltare pentru optimizarea solutiilor integrate, in asa fel incat sa urmam trendul global din domeniu. Totodata, vizam accesarea unor piete noi (din punct de vedere geografic), precum si sporirea livrarilor de sisteme bazate pe tehnologiie de procesare”.
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Arduro
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
leviatan
BogArt
konsent
viarom
concelex
MAKITA
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
SSAB
theda mar
ness project
rigips
EDIT-Structural
siniat
Ubitech
CDS

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander