Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - H.V.I.D, Via Design si Geotesting fac studiu pentru drumul expres Pitesti - Mioveni
H.V.I.D, Via Design si Geotesting fac studiu pentru drumul expres Pitesti - Mioveni
Infrastructura Publicat de AG&F 13 Feb 2024 12:18
Consiliul Judetean Arges a incheiat procedura de achizitie privind “Serviciile de elaborare documentatie tehnica Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investitii: Drum Expres A1 – Pitesti – Mioveni”. Licitatia a fost adjudecata de Asocierea H.V.I.D Consulting Group (lider) si Via Design (asociat), avand ca subcontractanti companiile Gazmind, Vehicule Speciale, I Wave Solutions, Vproiekt, Inelco Mon Impex, Muzeul Judetean Arges, Green Collective, Geotesting CI.
Durata de realizare a serviciilor este stabilita la 12 luni de la data de incepere a contractului din care 9 luni pentru elaborarea Studiului de fezabilitate, doua luni pentru asistenta tehnica acordata beneficiarului pentru sustinerea aplicatiei de finantare si in etapa de proiectare, plus o luna pentru elaborarea raportului financiar final aferent proiectului.
Valoarea serviciilor este de 2,7 milioane lei (fara TVA), finantarea fiind asigurata din Programul de Transport 2021-2027.
“Varianta de traseu avizata are o lungime estimata de 10,39 km si va asigura un carosabil corelat cu traficul estimat, dimensionat pentru trafic greu si agabaritic, pentru o viteza de proiectare de 100 - 120 km/h. In afara de drumul propriu zis, investitia presupune si construirea de poduri, pasaje pe drum expres, restabilirea legaturilor rutiere intrerupte de drumul expres, nodurile rutiere si podete. Sunt stabilite doua noduri rutiere. Un nod este prevazut la desprinderea drumului expres din autostrada de centura a Municipiului Pitesti A1, respectiv in zona km 117+300, unde este indicata executia unui nod directional de mare viteza intre cele doua cai de comunicatie, alcatuit din 6 bretele unidirectionale. Pentru asigurarea unei bune legaturi cu DN 73E - Centura de sud Mioveni este prevazut un nod rutier in zona km 10+150, amplasat pe raza orasului Mioveni”, a declarat Marius Nicolaescu, vicepresedinte CJ Arges.
In luna noiembrie 2022, in prezenta ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, Ion Minzina, presedinte Consiliul Judetean Arges si Cristian Pistol, directorul CNAIR, au semnat un protocol de colaborare intre CNAIR si Consiliul Judetean Arges pentru constructia Drumului Expres A1-Pitesti-Mioveni. Acest studiu de fezabilitate va sta la baza depunerii cererii de finantare pe Programul de Transport 2021-2027.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
concelex
viarom
ness project
CDS
leviatan
rigips
MAKITA
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
noark
theda mar
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander