Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTI: Finantare de 180 milioane lei pentru modernizarea Aeroportului Delta Dunarii
MTI: Finantare de 180 milioane lei pentru modernizarea Aeroportului Delta Dunarii
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 02 Sep 2022 11:16
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat un contract de finantare pentru modernizarea Aeroportului ''Delta Dunarii'' din Tulcea, in valoare de 180 de milioane lei.
"Am semnat astazi un contract de finantare pentru modernizarea Aeroportului 'Delta Dunarii' din Tulcea. Aeroportul va avea 180 de milioane de lei la dispozitie pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern si acces la facilitati pentru aeronave conform standardelor europene. Fondurile vor fi folosite, mai exact, pentru: modernizarea si extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de imbarcare-debarcare si a caii de rulare alfa (construite in 1973); construirea platformei dedicata activitatilor de degivrare/antigivrare aeronave", a informat Grindeanu pe pagina sa de Facebook.
Potrivit sefului de la Transporturi, in vederea atingerii acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare (190 de pasageri la ore de varf).
Totodata, vor mai fi modernizate platforma de imbarcare - debarcare APRON 1, calea de rulare Charlie (TWY C) cu pozitie izolata, suprafata nivelata a benzii caii de rulare, suprafata de deservire cu echipamente handling, drumurile de acces si parcarea auto.
Pe langa suma asigurata prin fonduri europene (FEDER), la finantarea acestui proiect vor mai fi alocate sume din bugetul de stat si din cel al Consiliului Judetean Tulcea, a precizat ministrul.
Contractul pentru lucrari a fost semnat la inceputul lunii august, iar acestea trebuie sa fie finalizate pana in luna decembrie 2023.
 
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
BogArt
noark
viarom
concelex
CDS
siniat
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
ness project
konsent
quadratum
MAKITA
rigips

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander