Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Contracte de consultanta de 110 milioane lei pentru proiecte de apa din vestul tarii
Contracte de consultanta de 110 milioane lei pentru proiecte de apa din vestul tarii
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 12 Feb 2024 06:15
Trei contracte majore de supervizare si asistenta tehnica in implementarea proiectelor de apa si canalizare din zona de vest a tarii, cu o valoare cumulata de aproape 110 milioane de lei, se afla in implementare in judetele Arad, Sibiu si Bistrita-Nasaud. Serviciile de consultanta si inginerie sunt asigurate de asocieri de firme avand ca lideri companiile Romair Consulting, Hill International (Bucharest), respectiv Tadeco Consulting.
Romair Consulting a adjudecat, in aprilie 2023, contractul de asigurare a sprijinului pentru pregatirea Aplicatiei de finantare si elaborarea documentatiilor de atribuire, asistenta tehnica pentru managementul proiectului si supervizarea lucrarilor din cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata pentru aria de operare a Companiei de Apa Arad in perioada 2022-2027. Din echipa de consultanti mai fac parte asociatii Cirrus Project si Complex Design, dar si subcontractantii Gestion Integral del Suelo SL si RCM Costruzioni. Valoarea serviciilor este de 48,67 milioane de lei, perioada de implementare fiind stabilita la 98 de luni. 
La licitatie a mai participat o asociere, formata din companiile Ramboll South East Europe (lider), Ramboll Danmark A/S, Ecoapa Design, avand ca subcontractanti firmele Megagis, Mistar Proiect si Deity Design.
Prima faza a contractului, cea care se refera la asistenta tehnica pentru actualizarea aplicatiei de finantare, este finantata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, urmand ca restul etapelor sa beneficieze de finantare in cadrul Programului Operational Dezvoltare Durabila 2021-2027.
Proiectul regional propus pentru dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Arad ar urma sa vizeze aproximativ 34 de unitati administrativ-teritoriale, cu 92 de localitati.
 
HILL International: Servicii de consultanta de 38 milioane lei, in Sibiu si Brasov
Asocierea formata din companiile Hill International (Bucharest) (lider), Hill International NV, Proiect Consulting si Safege SAS asigura servicii de asistenta tehnica pentru managementul proiectului si supervizarea executiei lucrarilor din cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetele Sibiu si Brasov, in perioada 2014-2020, in baza unui contract semnat in martie 2023. Valoarea contractului este de 37,7 milioane de lei, durata de implementare fiind stabilita la 88 de luni.
Oferta castigatoare a fost selectata dintr-un numar total de 4 depuse, celelalte trei fiind transmise de:
1. EPMC Consulting, avand ca subcontractanti si terti sustinatori companiile Als Life Sciences Romania, DHI-SW Project, ENG Green, DHI Polska si DHI A/S;
2. Asocierea Egis Romania SA (lider) - CCAT Solution Grup - Egis International SAS,
3. Asocierea Louis Berger (lider) - Louis Berger SAS, avand ca subcontractant compania New Media Promotion.
Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetele Sibiu si Brasov, in perioada 2014-2020, implementat de operatorul regional Apa Canal SiBiu SA, este evaluat la peste 225 milioane de euro si finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) al Fondurilor de Coeziune. Implementarea acestuia va creste nivelul de colectare si epurare a apelor uzate urbane si va contribui la asigurarea alimentarii cu apa potabila din cele doua judete. Vor fi realizate lucrari de infrastructura pentru alimentarea cu apa potabila si colectarea si epurarea apelor uzate in 26 de Unitati Administrativ Teritoriale, 19 din judetul Sibiu si 7 din Brasov.
 
TADECO Consulting: Asistenta tehnica pentru implementarea proiectelor Aquabis
Asocierea formata din companiile Tadeco Consulting (lider) - Resourcing Environmental Consulting - Clean Aqua Project va asigura asistenta tehnica pentru managementul proiectului si supervizarea lucrarilor pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Bistrita-Nasaud. Cele trei companii au castigat licitatia cu o oferta comerciala de 23,16 milioane de lei (fara TVA) si vor asigura serviciile de consultanta pentru o perioada de 52 de luni pentru toate contractele de executie care se implementeaza de catre Aquabis pe PDD (Programul de Dezvoltare Durabila - care continua POIM).
Reprezentantii Tadeco Consulting - Radu Dan Paunescu (administrator) si Andrei Rusu (reprezentant) au semnat contractul de consultanta cu conducerea Aquabis, operatorul regional care va gestiona implementarea proiectului la finalul lunii ianuarie 2024.
Conform contractului, cele trei companii vor asigura asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor in toate etapele de pre-constructie, constructie si post-constructie). De asemenea, vor actualiza Master Planul in aria de operare in vederea realizarii Master Planului judetului Bistrita-Nasaud, Strategia privind Managementul apelor uzate industriale in aria de operare, precum si sistemul de management al pierderilor in retelele de apa si apa uzata.
Compania Aquabis SA va beneficia, in perioada 2021-2027, de fonduri europene de peste un miliard de lei, pentru investitii in extinderea si modernizarea retelelor de apa si canalizare din regiunile pe care le administreaza. Lucrarile vizeaza extinderea statiilor de epurare a apelor uzate (SEAU), reabilitarea de statii de tratare si clorinare a apei, dar si constructia si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare din orasele Bistrita, Singeorz-Bai si Beclean si din comunele Livezile, Bistrita Bargaului, Josenii Bargaului, Lechinta, Micestii de Campie, Sanmihaiu de Campie, Budesti, Teaca, Matei, Milas, Chiochis, Sieu-Magherus, Budacu de Jos, Mariselu, Sieu Odorhei, Sieu, Tiha Bargaului, Cosbuc, Feldru, Parva, Rebrisoara, Runcu Salviei, Salva, Telciu, Maieru, Rodna, Lesu, Ilva Mica, Ilva Mare, Lunca Ilvei, Poiana Ilvei, Branistea, Ciceu Giurgesti, Ciceu Mihaiesti, Negrilesti, Petru Rares, Uriu, Caianu Mic, Spermezeu, Tarlisua, Zagra, Nimigea. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
siniat
theda mar
concelex
Ubitech
BogArt
CDS
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
noark
Arduro
konsent
strabag nivel 1
SSAB
ness project
quadratum
Acvatot 2019
viarom
MAKITA
rigips
leviatan
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander