Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Licitatie pentru drumul expres care leaga Satu Mare de autostrazile din Ungaria
Licitatie pentru drumul expres care leaga Satu Mare de autostrazile din Ungaria
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 29 Ian 2024 13:31
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a transmis spre publicare anuntul de participare la licitatia pentru atribuirea lucrarilor de constructie adrumului expres care va lega Satu Mare (VO Satu Mare) si Oar (frontiera romano-ungara) - FIDIC Rosu. Anuntul de participare va fi vizibil ulterior publicarii acestuia in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Valoarea estimata a procedurii de achizitie publica este de 738,22 milioane de lei (fara TVA), iar sursa de finantare este asigurata din fonduri europene nerambursabile prin Programul Transport. Data limita pentru primirea ofertelor a fost stabilita la data de 14 martie 2024.
Drumul Expres Oar - Satu Mare, denumit "Somes Expres" are o lungime de aproximativ 10,83 km, cu doua benzi pe sens, doua noduri, doua parcari (cate una pe fiecare parte), un centru de intretinere si contro si un sistem ITS. Drumul expres se va racorda la drumul expres M49 la granita cu Ungaria.
 
 
"Inceputul drumului expres se gaseste pe soseaua de centura a municipiului Satu Mare, o zona de lunca, la nord de DN19, intre podul peste Somes si nodul cu DN19. In aceasta zona se va amenaja un nod de tip B, tip «trompeta», care se va inscrie intre bretelele nodului existent ce asigura schimbul de trafic intre Varianta Ocolitoare Satu Mare - DN19 si podul Variantei Ocolitoare peste raul Somes", au transmis reprezentantii CNAIR SA.
Durata de executie a lucrarilor va fi de 24 de luni. Perioada de garantie a lucrarilor poate varia intre 60 si 120 de luni, in functie de factorul de evaluare.
"Constructia acestui tronson de drum expres va genera dezvoltarea zonei pe care se desfasoara traseul, crearea de noi locuri de munca, iar datorita atragerii traficului de tranzit din zonele locale locuite drumul expres va avea un impact pozitiv din punct de vedere al reducerii poluarii", au mai precizat reprezentantii CNAIR SA.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ness project
CDS
leviatan
concelex
theda mar
EDIT-Structural
MAKITA
rigips
ERBASU CONSTRUCT
noark
Acvatot 2019
siniat
strabag nivel 1
quadratum
viarom
konsent

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander